Splněná přání investora

Dalším z domů, které vyrostly díky společnosti Ekonomické stavby s.r.o., je zajímavý projekt na okraji jedné obce v okolí Hradce Králové.


Manželé bydleli deset let na Valašsku a díky stěhování se rozhodli pro stavbu rodinného domu. Jako lokalitu si zvolili okolí Hradce Králové, jelikož se jim tam velmi líbilo.

„Jako programátor mám blízko k internetu a po krátkém hledání jsem našel asi pět firem, které měly prezentaci na vlastních webových stránkách. Oslovil jsem emailem pět firem, do jednoho týdne odpověděly pouze ES a společnost Central Group, ale po několika dalších emailech, mi více vyhovovala komunikace s ES”.

Ekonomické stavby pro klienta zajistily projekt požadovaného domu, stavební povolení a pomohli při zajištění financováním stavby domu. „Tuto službu jsme museli využít a jsme za ni rádi. I když patříme do „středně příjmové kategorie“, tak to byla jediná možnost, jak začít stavět náš rodinný dům”.

V průběhu projektování doznal typový dům od ES určité změny. „Díky tomu, že mne baví projektování, tak celý náš dům byl uzpůsoben k funkčnosti už v průběhu příprav projektu. Během vlastního dokončování projektu bylo už zásahů minimálně”.

Po zahájení stavby domu se investoři společně se zástupci ES pravidelně scházeli na staveništi a kontrolovali průběh a kvalitu provedených prací. Po kolaudaci domu se se rodina rychle nastěhovala do nového bydlení.

„Kdybych na začátku celé stavby věděl, kolik papírování bude se stavebním povolením a hypotékou, tak bychom do toho asi nešli. Stačí ale večer přijet domů, otevřít vchodové dveře a člověk ihned ví, proč to vše podstoupil. Je velký rozdíl bydlet v bytovém domu bez zahrádky a soukromí a žít v domě s velkou zahradou, kde můžete bez obav vypustit děti i psa. Změna to je samozřejmě velká, ale pokud se dají proti sobě klady (soukromí, klid) a zápory (větší finanční výdaje), tak klady jasně vítězí”. 

pan Rychlý