Radost ze soukromí

“Bydlení ve vlastním domě je úžasné. Je to ohromná zodpovědnost a také spousta práce navíc, které jsme dříve v bytě neměli. Ale také je to pro nás mnohem větší svoboda.”

Manželský pár již delší dobu pociťoval nespokojenost se svým bydlením. Trnem v oku jim byl fakt, že se museli neustále přizpůsobovat názorům jiných lidí, místo toho, aby mohli v klidu a s radostí o svém bydlení rozhodovat sami. V té době viděli jediné řešení – postavit si vlastní dům a osvobodit se z klece bytového společenství.

„Měli jsme takovou svoji teorii. Velká firma bude jistě lépe koordinovat dodávky materiálů s prací a tím bude stavba jistě lépe probíhat, než kdybychom se do stavby pustili třeba sami, nebo volili různé dodavatele a řemeslníky v jednotlivých fázích stavby.“

„Ekonomické stavby nás také uchvátili svou nabídkou služeb nejen během přípravy stavby, ale také při realizaci, a proto jsme neváhali oslovit je ke spolupráci. Domy v katalogu ES pokryly naše představy o budoucím bydlení prakticky na sto procent. Nakonec zvítězil dům Ekonomik N14 a měli jsme i možnost vlastních úprav, aby dům co nejvíce odpovídal našim požadavkům. To pro nás bylo velmi přijatelné řešení a ještě více, když jsme se dověděli, že úpravy na projektu dostaneme od ES zdarma”.

V rámci kompletního servisu Ekonomické stavby vyřídily stavební povolení a veškerou administrativu, což bylo velmi příjemným zjištěním pro klienty, kterým tak byl ušetřen čas a v neposlední řadě starosti.

Samotnou stavbu domu zkomplikoval soused, který se rozhodl nesouhlasit s výstavbou. Nakonec se vše vyřešilo a po několikaměsíčním zdržení byla stavba zahájena.

„Pak se vše rozběhlo velmi rychle a všichni se snažili dohnat ztracený čas. Následně jsme řešili už jen drobnosti. Díky tomu, že jsme dům sledovali denně, bylo možné vše řešit rychle a objektivně”.

„Bydlení ve vlastním domě je úžasné. Je to ohromná zodpovědnost a také spousta práce navíc, které jsme dříve v bytě neměli. Ale také je to pro nás mnohem větší svoboda. Přesně to, po čem jsme roky v bytě toužili se nám teď plní. Můžeme rozhodovat o naší budoucnosti, a to je věc, kterou nám nic nenahradí”.

manželé Pihrtovi