Úžasný tým Ekonomických staveb

“Bydleli jsme v Praze v panelovém domě. Mít vlastní rodinný dům byl vždy náš sen. Toužili jsme žít v klidu v přírodě na čerstvém vzduchu. Nejdříve jsme koupili pozemek a jakmile byla příležitost a finance nám to dovolily, rozhodli jsme se začít stavět.”

Důvody stavby domu na klíč

O stavbě domu svépomocí jsme vůbec neuvažovali. Dům by měli stavět hlavně profesionálové, aby byla práce provedena kvalitně a bezpečně. Vlastními silami jsme si chtěli vybudovat pouze zahradu.

Výběr stavební společnosti

O ES jsme se poprvé dozvěděli na doporučení našeho známého. Poté jsme si začali informace o firmě dohledávat na internetu, hledali recenze a domluvili si první schůzku se zástupci firmy. První schůzka s manažerem projektu p. Protivou byla pro nás velmi příjemná. Vše nám perfektně a srozumitelně vysvětlil a dá říci, že bylo z naší strany rozhodnuto. Nyní můžeme s jistotou potvrdit, že vše od začátku až do konce proběhlo tak, jak bylo při počátečních jednání domluveno a přislíbeno.”

Výběr domu

Na webových stránkách ES jsme prohlédli všechny projekty domů a našli pro nás optimální variantu co se týče velikosti domu, ceny, vzhledu  typu atd. Nakonec jsme po poradě s manažerem jsme vybrali pro nás nejlepší typ domu jen s drobnými úpravami oproti původním nákresům.

Vyřízení stavební povolení od ES

Nás tato služba velmi mile překvapila a vzhledem k tomu, že nejsme původem z Čech, byla pro nás snad to nejdůležitější, proč jsme se rozhodli spolupracovat právě s ES. Kompletní zajištění všech potřebných dokumentů vyžaduje časovou flexibilitu a v dnešní době již i určitou znalost administrativních úkonů a to my bychom nebyli schopni zvládat bez průtahů a komplikací.

Financování stavby

Protože jsme si na začátku nebyli hned jisti, zda nám bude schválena hypotéka, chtěli jsme využít program ES ” Chytrý nájem”. Nakonec nám banka vyšla vstříc a my stavbu domu financovali z hypotéčního úvěru.

Výstavba domu

“Stavba začala zhruba rok od podpisu smlouvy ( hlavně se čekalo na vyřízení hypotéky a jednotlivých povolení) a probíhala vcelku rychle. My jsme pouze podepisovali potřebné doklady a smlouvy, jinak vše ostatní firma řešila za nás. Celá stavba poté probíhala pohodově a my nemuseli řešit žádné problémy ani překážky. V průběhu stavby jsme žádné použité materiály neměnili. Manažer stavby s námi vše konzultoval a odborně nám radil. Celý průběh stavby probíhal naprosto úžasně. Velký podíl na tom měl náš manažer stavby p. Skala, kterému bychom chtěli toto cestou velmi poděkovat za jeho profesionální přístup , pomoc a cenné rady. Nikdy jsme nelitovali, že jsme se obrátili na odborníky z ES. Sami bychom to zcela jistě tak snadno nezvládli.”

Život v novém domě

“Bydlet mimo velkoměsto je skvělé. Každému bych přála jak je krásné žit obklopený přírodou, večer si sednout na zahradu při západu slunce a nebo ráno sledovat východ na terase. Plánů máme stále dost. V současné době dokončujeme zahradu a čeká nás stavba plotu. Práce nás, ale těší a vcelku si jí užíváme. V novém domě se nám žije opravdu skvěle. Celý náš dům je pro nás útočištěm a oázou klidu a pohody. Chtěla bych ještě jednou poděkovat firmě ES za pomoc při splnění našeho snu. Poděkovat za jejich ochotu, profesionální přístup. Chci poděkovat p. Skalovi, p. Protivovi, pí. Kantnerové, která nám velmi pomohla při vyřizování hypotéky. 

Jste úžasní a ještě jednou DĚKUJEME.”

paní Janna Casap